Останки доісторичної тварини виявили австралійські дослідники в районі бази Амундсен-Скотт. Ведмідь жив в Антарктиді 100 тисяч років тому.

Науковці з Австралії давно досліджують узбережжя Антарктиди. Останнє відкриття шокувало весь науковий світ. Адже дослідники з’ясували те, що територія в далекому минулому була заселена тваринами. Судячи по залишках, колись по Антарктиді блукав короткомордовий ведмідь.

Ведмідь жив в Антарктиді 100 тисяч років тому, фото planetanovosti.com

Не так давно вважалося, що на території вічної мерзлоти ведмеді ніколи не мешкали. Відкриття експертів явно спростовує раніше створені теорії. Зараз останки більш детально досліджуються на австралійському континенті.

Ведмідь, фото: pixabay
Ведмідь, фото: pixabay

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Дехто із науковців припускає, що ведмеді могли прибути з Південної Америки. Правда, невідомо, як вони зуміли пристосуватися до зовсім іншого клімату.

Льодовики Антарктиди, Жива планета
Льодовики Антарктиди, Жива планета

Гігантський короткомордовий ведмідь був найбільшим хижаком, що мешкали в епоху зледеніння. Останки дають зрозуміти, що його висота в холці складала до двох метрів, іноді більше. Выпрямившийся ведмідь міг досягати 4,5 метра. Вага самців в середньому становив до 600 кг, іноді – до 1400 кг.

Нагадаємо, що пінгвіни заполонили невеликий острів в Антарктиді. Близько 4 тисяч птахів вийшли на сушу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жительниці Львова Оксані Літинської вдалося підкорити всі сім найвищих гірських вершин світу.

Також "Знай.uа" писав, що українські полярники 24-ої експедиції на станції "Академік Вернадський" в Антарктиді привітали українців з Новим роком.