Таємницю перевалу Дятлова розгадано. Дослідник Валентин Дегтерьов запропонував зовсім незвичайну версію загибелі туристів на перевалі Дятлова.

Експерт розповів історію, почуту від лікаря, який був на розтині тіл Дубініної, Золотарьова, Тібо і Колеватова, та побачене його приголомшило.

Медиків попередили, що працювати треба буде у спеціальній протичумної одязі з дотриманням найсуворіших заходів безпеки. Була підозра, що студенти загинули від небезпечної інфекції з коротким інкубаційним періодом.

За словами лікаря, доставлені в морг тіла мали дивний колір, а також були забруднені радіацією. Одяг з загиблих зняли у Свердловську, тоді ж взяли зразки тканин – шукали збудників невідомої інфекції. За словами лікаря, інфекцію виявили лише при розморожуванні тіл – в замороженому стан збудники хвороби були безпечні.

На перевалі Дятлова, фото bnkomi.ru

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Мабуть, захворювання спалахувало дуже швидко і проходило з сильними галюцинаціями. Можливо, уражених інфекцією людям могло здаватися, що їх переслідують, вони могли стати агресивними. Таємнича хвороба також призводила до відторгнення тканин кінцівок і гангрени, що нагадує обмороження та опіки. Всі ці травми і були виявлені у загиблих. Після того, як туристів поховали на кладовищі були проведені якісь секретні заходи.

Дегтерьов підкреслив, що ніяких доказів правдивості цієї версії у нього немає, проте він вважає за необхідне донести її до широкого загалу.

Перевал Дятлова, фото - Аif
Перевал Дятлова, фото - Аif

Трагедію, яка сталася в ніч на 2 лютого 1959 року на перевалі на Північному Уралі, розслідують вже багато років. Тоді загадковим чином загинула група з дев'яти туристів - дві дівчини і семеро молодих людей, в тому числі, керівник групи Ігор Дятлов.

З того часу висувалися різні версії причин трагедії: від наукових до фантастичних, але жодна з них не пояснювала загибель людей. Перевал, де загинула група, тепер називається перевалом Дятлова.

Нагадаємо, у самому містичному місці світу знайшли щось гірше Чорнобиля.

Як повідомляв Знай. ua, сестра Дятлова вперше перервала мовчання.

Також Знай. ua писав, що на перевалі Дятлова знайшли головну зачіпку.