Археологи з Національного інституту антропології та історії Мексики (INAH) знайшли руїни парової лазні, яка використовувалася в доіспанський період XIV століття.

Вчені повідомили, що збереглися велика ділянка стін, центральна ванна і лава уздовж бічної стінки. На відміну від римської практики, темаскалі використовувалися в ритуальних і лікувальних цілях. Вони також використовувалися жінками при пологах.

Такий темаскаль було знайдено в районі Ла Мерсед, Мехіко. Залишки лазні дозволили визначити точне місцезнаходження Темацкалтитлану — одного з найстаріших районів Теночтитлану.

стародавній темаскаль у Мехіко
стародавній темаскаль у Мехіко

Керівник групи INAH, яка знайшла темаскаль, сказала, що це відкриття є першим конкретним доказом використання Темацкалтитлану як центру обмивання і очищення.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

На думку керівника розкопок Віктора Каллеха, дані свідчать про те, що в XVI столітті цей район був більш населеним, ніж вважалося раніше.

стародавній темаскаль у Мехіко
стародавній темаскаль у Мехіко

Крім того, команда INAH також розкопала залишки колоніального будинку з кількома кімнатами, побудованими над темаскалем. Археологи припускають, що він належав корінний родині високого статусу після іспанського завоювання, між 1521 і 1620 роками.

Нагадаємо, у берегів Флориди знайшли корабель, який майже 100 років тому зник у Бермудському трикутнику з 32 пасажирами на борту.

Як повідомляв портал Знай.uа, ДНК стародавніх африканців відкрила очі на походження людей.

Також портал Знай.uа писав, що в Єрусалимі натрапили на дивовижну знахідку 2000-річної давності.