Вчений з Принстонського університету Джошуа Екі разом з колегами виявив, що геном сучасних африканців містить більше слідів ДНК неандертальців ніж вважалося до цього. Відповідна публікація вийшла в науковому журналі Cell.

Геноми неафриканських популяцій сучасних людей зазвичай містять до 1,5-2% ДНК неандертальців, що пояснюється пізнішими схрещеннями. Однак, людські популяції Чорного континенту вважалися закритими від впливу неандертальців, тому, згідно традиційних наукових поглядів, мали бути “чистими” й не мати відповідного генетичного матеріалу.

Для перевірки своєї гіпотези, група дослідників розробила новий метод статистичного аналізу IBDmix, перевагою якого є відмова від використання референтних популяцій.

Графічне відображення переваг методу IBDmix і результатів його застосування, ілюстрація з оригінальної статті, Cell

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Вчені припускають, що сліди ДНК неандертальців слід пояснювати з пізнішою зворотньою міграцією людей в Африку.

Нагадаємо, раніше вчені довели, що неандертальці любили плавати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", суворі умови перетворили неандертальців на канібалів: доводилося виживати.

Також "Знай.ua" писав, що два відсотки геному європейців і азіатів складається з неандертальської ДНК.