Японські археологи під час розкопок в префектурі Сімане знайшли дивовижну знахідку: невеликий камінець з нанесеними на нього ієрогліфами.

Нанесені на камінь ієрогліфи відносять до класичної системи кандзі. Історично цей тип письма був запозичений з Китаю. Проте для дослідників знахідка має надзвичайно велике значення, оскільки якщо початкова оцінка давності в дві тисячі років буде підтверджена, то цей напис стане найдавнішою пам’яткою писемності Японії.

Якщо смілива гіпотеза виявиться вірною, загальноприйняте датування принесення китайської писемності в Японію можна буде перенести на декілька століть назад.

Стародавній каламар, Японія

Вчені припускають, що артефакт розміром до 10 сантиметрів використовувався як каламар або тушечниця, тобто приладдя для письма, про що свідчать характерні плями. Вірогідно, камінь було розписано в Індії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, раніше археологи оторопіли від 2000-річної знахідки: вражаючі кадри.

Як повідомляв портал "Знай.ua", археологи випадково натрапили на тунель в потойбічний світ.

Також "Знай.ua" писав: Пережила Христа більше, ніж вдвічі - як виглядає найдавніша споруда світу.