Увечері 13 липня 1977 року багатомільйонне місто Нью-Йорк, США залишилося без електропостачання. Внаслідок ударів блискавки перевантажена і застаріла система електропередачі дала збій, який в умовах невщухаючої грози не вдавалося владнати майже добу. Ніч з 13 на 14 липня увійшла в історію як "Ніч страху".

У 70-ті Нью-Йорк переживав тяжку соціальну кризу. Рівень безробіття серед міських низів сягав майже 40 відсотків, а економічний застій вразив всі верстви населення. Особливо кричущою була ситуація для кольорового населення, переважно чорношкірих містян, які страждали від системного расизму та поліцейського свавілля.

Ніч страху в Нью-Йорці

Вихід з ладу електромережі відкрив дорогу для мародерства: знедолені люди використали шанс покращити своє матеріальне становище. Магазини і будинки заможніх громадян грабувалися, а для того щоб відволікти правоохоронні органи, правопорушники вдалися до підпалів.

Мер Нью-Йорку оголосив надзвичайний стан. Полум'я охопило цілі квартали, було зафіксовано 1077 підпалів, при гасінні яких постраждали більше ста пожежників.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Посилені патрулі поліції заарештували майже чотири тисячі осіб,що становило лише мізерну частку від близько 100 тисяч мародерів. Більшість заарештованих довелося відпустити через перевантаженість судів і в'язниць.

Ніч страху в Нью-Йорці

Однак, деякі грабіжники керувалися не матеріальними потребами, а творчими. Завдяки пограбуванням переважно чорношкіра міська біднота отримала доступ до дорогого музичного обладнання. Це дало поштовх для розвитку нових напрямків музики і суттєво вплинуло на становлення хіп-хопу, нового музичного жанру, що дав змогу висловитися пригніченим соціальним низам.

Нагадаємо, раніше найбагатша реперка в світі показала обличчя без макіяжу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Аліна Паш переспівала хіт Гловера Тhis is America: Се Україна, Йо!.

Також "Знай.ua" писав: В'язниця, руйнування і хіп-хоп артисти: найсильніші серії фотографій мережі.