Для норвежців літній день 22 липня 2011 року став чорним назавжди. Нелюдська жорстокість підприємця-невдахи й стрілка-любителя Андерса Берінга Брейвіка записала його ім'я до списку найвідоміших терористів, яких зненавидів би навіть сам диявол.

Історія його дикого теракту викликає мороз по шкірі. Відомо, що Андерс спочатку підірвав фургон з вибухівкою в Осло, після чого подався на острів Утейа. Там він представився агентом секретної служби і пред'явив фальшиве посвідчення заявивши, що прибув з метою провести інструктаж відпочиваючих з техніки безпеки. Про це пишуть норвезькі ЗМІ.

Андерс Берінг Брейвік, фото: VG
Андерс Берінг Брейвік, фото: VG

Зібравши людей разом, він почав їх розстрілювати і це тривало півтори години. Коли прибула поліція, він здався їм добровільно без натяку на опір. Від його рук загинули 77 людей, а ще 151 отримала поранення. Свої дії він пояснив незгодою з імміграційною політикою країни, яка, на його думку, обмежує права норвежців.

Його почергово визнавали то психічно хворим, то цілком здоровим, а сам Брейвік говорив, що згоден визнати провину й сісти до в'язниці тільки за умови визнання його нормальним. Так у підсумку і сталося: йому дали 21 рік (максимальний термін в Норвегії - ред.) з можливістю продовжувати ув'язнення на 5 років необмежену кількість разів.

Несправедливо те, що Андерс відбуває покарання в окремому блоці зі спортзалом, спальнею і PlayStation, умовами утримання він незадоволений і регулярно подає скарги, вимагаючи послаблень.

Нагадаємо, у Донецьку бойовик Путіна влаштував масовий розстріл і про себе не забув.

Як повідомляв Знай.uа у Мукачеві розстріляли одного екснардепа, кілер в червоній куртці засвітився на відео.

Знай.uа писав, хвалився вбивством сотень людей: помер кілер легендарного наркобарона Пабло Ескобара.