У 1500 році питання вибору зачіски на обличчі стало причиною війни між Османською імперією та Венеціанською республікою.

До султана Баязида II Дервіша прибула дипломатична місія з Венеції. По завершенню переговорів, правитель османів висунув вимогу, щоб представники європейського міста-держави у відповідності до звичаю поклялися своєю бородою.

Однак, таке прохання було неможливо виконати. Посол зауважив, що за тодішньою модою венеційці зазвичай голилися, а тому й не мали на чому присягнути султану.

Баязид II розгнівався і заявив: "В такому випадку мешканці твого міста схожі на мавп!"

Баязид II

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Після невдалих перемовин венеціанці оголосили чергову війну Османської імперії. Однак у цей раз виступ флоту італійського міста зазнав поразки і був знищений турецькою армадою. Османам вдалося закріпити свої позиції у Середземномор'ї.

Борода вважається важливим атрибутом чоловіка-мусульманина. Згідно до віровчення ісламу, пророк Мухаммедﷺ навчав: "Відрізняйтеся від многобожників — відпускайте бороди і підстригайте вуса" та "Підстригайте вуса і відрощуйте бороду і не будьте схожі на вогнепоклонників".

Нагадаємо, раніше Xiaomi представила універсальну електробритву за смішну ціну: ваша борода в надійних руках.

Як повідомляв портал "Знай.ua", борода корисна для здоров'я.

Також "Знай.ua" писав, що хіпстери були б в шоці: 300 років тому за бороди платили податок.