Вчені в Канаді знайшли скам'янілості невідомого раніше виду тиранозавров. Він жив 80 млн років тому на території сучасної Північної Америки.

Знахідка, як стверджують дослідники, дозволяє краще зрозуміти еволюцію тиранозавров. Дані динозаври існували в Крейдяний період 145-66 млн років тому.

Знайдений тиранозавр був майже 2,5 метра заввишки і виглядав досить лякаюче.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У нього була довга морда, як і в інших хижих родичів. Тиранозавра назвали Thanatotheristes degrootorum, що з грецької перекладається як "жнець смерті".

"Ми вибрали ім'я, яке означає, що цей тиранозавр був єдиним великим альфа-хижаком в той час у Канаді, жнець смерті", - пояснила Дарла Зеленицки, професор палеобиологии в канадському університеті Калгарі.

Зараз вчені сподіваються, що нова знахідка дозволить їм заповнити наукові прогалини в історії цих хижаків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, палеонтологи забралися в яйця стародавніх динозаврів, дивовижні кадри.

Як повідомляв Знай. ua, передчасна смерть стародавньої галактики налякала вчених, дивна поведінка не підлягає поясненню.

Також Знай. ua писав, що вчені знайшли новий вид попередника динозаврів, який жив 200 мільйонів років тому.