Археологи виявили 83 давніх поховання. Під час розкопок у Єгипті, провінції Дакахлія археологічна група виявила десятки давніх похованнь в ході розкопок в районі Умм аль-Хальджай.

Про це йдеться у повідомленні на сайті міністерства у справах пам'яток старовини країни.

Розкопки, фото з сайту міністерства

За словами глави Вищої ради у справах старожитностей Мустафа аль-Вазірі, 80 з виявлених поховань відносяться до періоду першої половини четвертого тисячоліття до нашої ери.

Він зазначив, що ці поховання були зроблені у формі овальних ям, в них були знайдені глиняні труни і різний посуд. Відзначається, що глиняні могили цієї доби вперше знайдені в Дакахлії.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Розкопки, фото з сайту міністерства

Археологи найближчим часом очікують виявити нові поховання і сліди стародавньої цивілізації, аби скласти пазл повністю. У світі науки завжди щиро радіють, коли знаходять нові докази існування стародавніх цивілізацій, адже це дозволяє відстежити етапи життя наших предків.