Вчені знайшли в пустелі Татакоа в Колумбії і у венесуельському регіоні Урамко рештки найбільшої в історії черепахи, яка, ймовірно, жила в Південній Америці близько 7-13 млн років тому.

Вперше про вид Stupendemys geographicus дізналися ще в 1970 році, пише ВВС. Відомо, що розмір і вага стародавнього істоти були близькі до легкового автомобілю.

Крім того, у самця цієї черепахи були роги на панцирі, які використовувалися для захисту від ворогів.

На думку фахівців, черепахи мешкали на дні річок та озер поруч з гігантськими крокодилами. Їх розмір мав вирішальне значення в захисті від інших хижаків.

черепахи Stupendemys geographicus

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На одній частині решток панцира дослідники виявили зуб лускатого "монстра".

Разом із залишками триметрового панцира також була кістка нижньої щелепи, що допомогло вченим краще зрозуміти раціон тварини. Відзначається, що гігантська черепаха харчувалася дрібними тваринами, рослинами, фруктами та насінням.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, археологи виявили 83 давніх поховання під час розкопок в Єгипті.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені в Канаді знайшли скам'янілості невідомого раніше виду тиранозаврів. Він жив 80 млн років тому на території сучасної Північної Америки.

Також портал Знай.uа писав, що археологи знайшли 2500-річний камінь безсмертя.