У Патагонії (Аргентина) палеонтологи виявили рештки нового виду м'ясоїдного динозавра, який жив 90 млн років тому. Про це пише Агентство з популяризації науки (CTyS) Національного університету муніципалітету Ла-Матанса.

Так, вдалося знайти верхню щелепу з кількома зубами, церквіальні (шийні) ребра, які могли бути скам'янілими сухожиллями, а також частина стегна і хвоста.

Дослідники назвали новий вид Tralkasaurus cuyi – перекладається з мови індіанців як "громова рептилія" в плато Ель-Куй, де розкопали останки динозавра.

останки Tralkasaurus cuyi

На думку фахівців, він був набагато меншим, ніж інші двоногі м'ясоїдні з сімейства абелізаврідних динозаврів. Його довжина становила всього лише чотири метри.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Tralkasaurus cuyi представляв собою м'язистого динозавра з короткою шиєю. На кожній задній лапі було по чотири кігтя, при цьому передні кінцівки були маленькими. Ймовірно, він харчувався рослиноїдними ігуанодонами, черепахами та ящірками.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в пустелі Татакоа в Колумбії і у венесуельському регіоні Урамко знайшли рештки найбільшою в історії черепахи, що жила близько 7-13 млн років тому.

Як повідомляв портал Знай.uа, археологи виявили 83 давніх поховання під час розкопок в Єгипті.

Також портал Знай.uа писав, що вчені в Канаді знайшли скам'янілості невідомого раніше виду тиранозаврів, який жив 80 млн років тому в Північній Америці.