Бельгійські археологи виявили моторошну знахідку під час розкопок у місті Гент. Дослідники знайшли підземне приміщення, стіни якого було викладено з людських кісток. Рештки датуються другою половиною XV століття.

Повідомляється, що у стінах виявлено стегнові кістки, гомілки, а також черепи дорослих людей. Знайдені рештки віднесли до другої половини XV століття, однак вік самі стіни, як припускають археологи, було збудовано у XVII-XVIII століттях. Науковці таку знахідку називають унікальною для Бельгії.

Собор Святого Бавона, фото: WIkimedia Commons
Собор Святого Бавона, фото: WIkimedia Commons

Згадані розкопки велися біля катедрального собору Святого Бавона, тому дослідники зробили припущення, що "матеріал" для будівництва взяли при розчищенні церковного цвинтаря. Ймовірно, велися роботи по звільненню місць для нових поховань.

Зазначається, що при розчищенні старого кладовищ просто викинути людські кістки було заборонено, тому у таких випадках з них робили оссуарії. Оссуарії були спеціальними місцями для зберігання скелетованих останків померлих.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Стіни з кісток, фото: Ruben Willaert
Стіни з кісток, фото: Ruben Willaert

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, гігантські сліди в печері пів століття не давали спокою, ось що за монстр це був

Як повідомляв портал "Знай.ua", роздягайтесь, буде гаряче: глобальне потепління у найближчі 5 років покаже людству справжні аномалії

Також "Знай.ua" писав, кліматологи стривожили прогнозом на 5 років - чекаємо на шторми, цунамі та лісові пожежі