У 2020 році святкується століття "ревучих двадцятих". 100 років макіяжу - якими ж були красуні 1920 років.

Саме початок XX століття кардинально змінило уявлення про те, якою повинна бути косметика. Індустрія косметики пережила справжню революцію саме в 1920 роках, коли багато імениті бренди дарували модницям шалену кількість коштів для створення макіяжу.

Сто років тому не було такої свободи у макіяжі, яку ми отримали зараз. Це в наші дні можна вранці вийти за хлібом з кілометровими віями, з "смокі айс" і яскравою помадою. У 1920-их чітко розрізняли денний макіяж і вечірній макіяж.

1. Тіні

Тіні були темними, від чого погляд ставав сексуальним, млосним. Наймоднішими квітами для вечірнього макіяжу вважалися тіні відтінків сірого, чорного, коричневого і сливового. Популярністю користувався і зараз трендовий "смокі айс".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Макіяж, архівне фото

2. Губна помада

В ту пору жінки ставали все сміливіше. Вони жадали рівних з чоловіками прав, а тому від колишньої скромності не залишилося і сліду. Макіяж ставав все більш яскравим, привабливим. Червона палітра була найактуальнішою у відтінках губної помади. Попитом користувався блиск для губ, який надавав макіяжу гламурне сяйво. Здавалося, що губи тільки що обслинили. Блиск надавав грайливості. Тоді (як і зараз) красивими вважалися в міру пухкі губки. Хвала всім богам моди, сьогодні шалена популярність ненатурально роздутих губ притихла, хоча чуттєві роти ще модні, але тільки якщо вони виглядають природно.

3. Олівці для брів

З 1916 року компанія Max Factor стала активно впроваджувати на ринок олівці для очей контуру брів. Звичайно, вони існували і раніше, але користувалися ними в основному в кіноіндустрії. Тепер модниці могли копіювати образи відомих актрис. Брови підбивалися коли треба і не треба. Волоски вищипували, олівцем наводилися тонкі і довгі лінії. Вам це здається дивним? Тоді згадайте про страшну моду на татуаж і як результат - чині, зелені і сіробуромалинові брови.

Макіяж, архівне фото

Втім, не такі шалені модниці залишали свої натуральні брови. В інших же випадках бровами надавали форму дуги, для чого приставляли до брів склянку і обводили його олівцем. Так само популярною формою для брів була лінія, що зараз виглядає дещо дивно.

4. Пудра і рум'яна

Саме в 1920 роки стали поширеними звичні компактні пудри. До того часу жінки користувалися дуже незручними рідкими варіаціями. Дівчата з блідою шкірою віддавали перевагу рожевим рум'ян, а власниці більш смаглявого типу використовували легкі відтінки помаранчевого.

До речі, засмагу 100 років тому ніхто красивою не вважав. Сяючі і глянсові рум'яна в дусі сучасних варіацій попитом не користувалися, споживачки віддавали перевагу матовому тону.

5. Туш

Густі вії завжди були ознакою краси. На розум приходять хіба що бляклі очі дівчат з картин епохи Ренесансу. У 1920-их жінки хотіли підкреслити очі. Наприклад, в якості туші могли використовувати вазелін, змішаний з товченим вугіллям або золою. Отриманий гель наносили на вії зубною щіткою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, топ крутих лайфхаків, які допоможуть зірвати брехливі маски з невірних і "слуг народу".

Знай.uа писав, мстивий Скорпіон, черствий Водолій, агресивний Овен - руйнуємо стереотипи про знаки Зодіаку.