До нашого часу не залишилося точних портретів або описів зовнішності князя Володимира. Однак його звикли уявляти таким, як на безлічі картин, у фільмах та мультфільмах: блондином з коротким носом і світлими очима.

Проте, в наш час добре відома зовнішність його сина Ярослава Мудрого — він був чорнявим чоловіком з орлиним носом. Важко припустити, що Ярослав вдався у свою маму, оскільки Рогнеда — скандинавська дівчина, дочка князя Рогволода, який захопив Полоцьк у часи розділу скандинавами східних слов'янських земель.

Князь Володимир, скріншот
Князь Володимир, скріншот

Саме через скандинавські корені з великою ймовірністю мати Ярослава була блондинкою або рудоволосою, тим більше немає причин думати, що у неї були не північні риси обличчя. У такому разі виходить, що Ярослав вдався до батька, і тому князь Володимир насправді міг бути брюнетом з орлиним носом. До того ж, цілком можливо, що світлооким.

Цілком ймовірно, що Рюриковичі постійно відчували Володимира чужим не лише через його слов'янську кров, але і тому, що зовні він сильно виділявся серед братів і дядьків.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Хрещення Русі, скріншот
Хрещення Русі, скріншот

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше