У Туреччині археологи під час розкопок знайшли камінь, який, за припущенням вчених, був ковчегом від важливої християнської реліквії - Хреста Господнього.

Про це повідомляють світові ЗМІ.

Роботи проводилися на місці стародавнього храму в місті синоп. В результтаті розкопок дослідники виявили камінь з вибитим на ньому хрестом.

Вчені стверджують, що знахідка, скоріш за все, слугувала для зберігання певної святої реліквії. За оцінами вчених, найбільш вірогідно, що в ковчезі зберігався шматок дерева, який приписувався Хресту Господньому, на якому власне і був розіп'ятий Ісус Христос.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Давньохристиянський ковчег, фото Daily Sabah
Давньохристиянський ковчег, фото Daily Sabah

За переказами, хрест допомогла виявити цариця Олена, мати імператора Костянтина Великого, який відіграв визначну роль в поширенні християнства.

Розкопки біля храму в Синопі тривають вже біля десятиліття. Це не перша давньохристиянська реліквія, знайдена на цьому місці - раніше археологи вже знаходили тут інші зразки мистецтва періоду, в тому числі і фрески.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше археологи знайшли кладовище дітей, яких вважали зниклими назавжди.

Як повідомляв портал "Знай.ua", археологи відкопали в землі таємничу могилу з золотими хрестами.

Також "Знай.ua" писав, як археологи оторопіли від 2000-річної знахідки: вражаючі кадри.