Грецькі вчені з Музею акрополя реконструювали зовнішність 18-літньої жительки території Греції Авгі, яка померла біля 9 тисяч років тому.

Про це повідомляє National Geographic.

Авгі - умовне ім'я, яке дали дівчині, чий скелет знайшли під час розкопок. За структурою кістки дозволили датувати її вік як 15-річний, однак стан зубів показує, що жінка мала бути трохи старшою, близько 18 років.

Над реконструкцією працювала група вчених і лікарів з різних галузей під керівництвом шведа Оскара Нільссона. Достовірності реконструкції слугує не лише мультидисциплінарний підхід, але й гарний стан знахідки.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Реконструкція обличчя Авгі, фото Oscar Nilsson

Дослідники відновили м'язи і шкірний покрив, представивши її портрет. Зображення показує, що зовнішність жителів Греції встигла значно змінитися за майже 10 тисяч років.

Авгі знайшли у печері Теопетра, яку люди населяли упродовж сотні тисяч років, так що дівчина є відносно новим поселенцем для цього місця. Розкопки там проводяться з 1993 року.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше вчені показали зовнішність людини з 2100 року: фото.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені воскресили найдавнішу в світі людину: нагадує шимпанзе, дивовижні кадри.

Також "Знай.ua" писав, що вчені відновили портрет древніх пращурів українців: який вигляд мали легендарні скіфи.