Торт "Наполеон", любов до якого охопила цілі континенти, має неоднозначну історію. Спільним знаменником усіх версій виступає лише та чи інша причетність до ласощів французького імператора Наполеона Бонапарта.

Існує багато легенд, за якими мало не сам правитель придумав десерт, що складається з листкових коржів і ніжного крему. Зробив він це, щоб уникнути гніву своєї дружини, яка застала його в обіймах іншої жінки. Однак, така версія надмірно романтична, щоб бути правдою.

Наполеон Бонапарт, скріншот: YouTube
Наполеон Бонапарт, скріншот: YouTube

Більш ймовірним варіантом є версія, яка пов'язана з перемогою над Наполеоном Бонапартом на території Росії у 1812 році. На честь святкування сторіччя цієї знаменної дати в царській Росії відбулися урочистості. Саме до святкового столу іменитим кухарям вдалося приготувати нове ніжне та незвичайне тістечко, що тане в роті.

В результаті вийшло так, що росіяни назвали торт іменем свого ворога, щоб потім його з'їсти. Прихильники ще однієї версії стверджують, що торт було винайдено в італійському Неаполі під назвою Napolitano ("Неапольський"), а сучасна назва — спотворення цього слова. Тобто до Наполеона торт не має ніякого відношення.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Торт "Наполеон", скріншот: YouTube
Торт "Наполеон", скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, продукт невизначеного кольору і консистенції — АТБ начисто відбив апетит в українців

Як повідомляв портал "Знай.ua", немиті овочі лише забавка — які продукти здатні згубити життя

Також "Знай.ua" писав, що замість паштету гидка рідина — чого ледь не наївся покупець Сільпо, фото