У столиці виявили неймовірну знахідку, а тепер шукають клініку з апаратом КТ. Потрібно зробити комп'ютерну томографію єгипетської мумії. Мумію знайшли на складі Києво-Печерської лаври. Багатьох зацікавить, як мумія з Єгипту могла потрапити у Київ? Про це повідомляє Типовий Київ.

У Києво-Печерській лаврі зберігалися на складі єгипетська мумія жінки. Лежала поруч з мощами близько 100 років. Вперше її показали в 2017 році. Зараз почали її дослідження (проф. єгиптолог Микола Тарасенко). Потрібно зробити КТ мумії — це важливий етап у дослідженні.

Мумія з Лаври, фото Дома инноваций

Багато клінік відмовляють вченим, адже не хочуть ризикувати. Зазначається, що мумія з Лаври може належати представнику царського роду, що жив більше 3000 років тому.

До Києва вона потрапила в 1904 році, коли відкрився Київський художньо-промисловий і науковий музей імені Государя Імператора Миколи Олександровича (сьогодні — Національний художній музей України на вулиці Грушевського). Спеціально для музею відомий київський меценат Богдан Ханенко придбав в Каїрському музеї понад 130 предметів єгипетської старовини, в тому числі і цю мумію. Пізніше колекцію художнього музею націоналізували і в 1926 році її віддали в Лавру.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Довгий час мумія була недоступною для дослідників. Зараз науковці отримали шанс вивчити її історію.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше археологи знайшли кладовище дітей, яких вважали зниклими назавжди.