9 березня 1934 року у звичайній робітничій родині народився хлопчик, якого назвали Юрієм. Коли майбутній космонавт пішов у перший клас - розпочалась Друга Світова війна, старшого брата і сестру німці забрали на роботу до Німеччини. Вже дорослим Юрій Гагарін не любив згадувати цей період свого життя.

Знайомство Юрія з небом розпочалось із аероклуба, де молодий хлопець показував видатні досягнення, що зрештою і призвело до отримання кваліфікації пілота. За рік тренувань Юрій зробив 196 польотів і налітав 42 години 23 хвилини.

В армії його відразу направили у авіаційне училище. Гагарін був старанним учнем, який мав високі бали з усіх дисциплін. Єдиним слабким місцем майбутнього першопрохідця космосу було повЁязано з грузною посадкою. Через це його хотіли відрахувати. Відомо, що Гагарін плакав, коли йому повідомили цю новину. За переказами, саме тоді начальник училища відзначив, що Гагарін - малого зросту, а тому при посадці у нього нетиповий кут огляду. Як тільки Юрію підклали спеціальну подушку на крісло пілота - він правильно посадив літак.

Юрій Гагарін, скріншот: YouTube
Юрій Гагарін, скріншот: YouTube

Гагаріна обрали на роль першого космонавту тому, що він був вихідцем з робітничої сімёї, мав чудову фізичну підготовку та дуже хороші результати з різноманітних психологічних тестів. Разом з тим, разом з Гагаріним готувались два інші космонавти, які могли в будь-який момент замінити його.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Перед польотом пілот написав прощальний лист до своєї дружину, проте відкрила вона його лише згодом, після катастрофи під час тестування нового літака.

Під час повернення апарата у атмосферу Землі через тертя кабіна Гагаріна загорілась - на той момент вчені не передбачили цей момент, а тому були неготові до цього. Не був готовим і сам космонавт - він передав на Землю, що він “горить” і попрощався.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше росіяни зганьбилися з Гагаріним: фото.

Як повідомляв портал "Знай.ua", спогади Гагаріна пішли з молотка.

Також "Знай.ua" писав, як Юрій Гагарін став першим, хто побачив космос: тільки би злітав і повернувся живим.