Українець розповів про те, як "редагують" факти в нових науково-популярних виданнях історії України. Про це написав Alexander Schultz в Facebook.

Чоловік розповів, як готував розділ в науково-популярне видання з пафосною назвою "Історія цивілізації. Україна". Він зазначив, що були моменти, які його дуже збентежили – так, йому не дали для ознайомлення верстку, а гонорар вислали не в повному обсязі, так як частина гонорару нібито бухгалтерія випадково нарахувала іншому авторові і це вже не проблема видавництва.

Однак це не єдине, що змінили в тексті автора. Зокрема – розділ "Скіфо-Перская війна" в тексті написали під чужим ім'ям, хоча в змісті було написано правильно.

Alexander Schultz, фото: Facebook
Alexander Schultz, фото: Facebook

"Твій авторський текст розбавлено абсолютно недоречними емоційними вставками на кшталт "палкий привіт ототожнювачам Більського городища з геродотовим Гелоном". Замість нормальних термінів вставлено мої улюблені «вістря стріл». Новини в Україні 1918 року названо "Громадянською війною", яких блд громадян це була війна? Твої ілюстрації вперемішку і без нумерації звалено в купу. План оборонних споруд та матеріали з Трахтемирова підписано як «план поховання та поховальний інвентар скіфської амазонки з кургану поблизу с. Зелене, 4 ст. до н. е.", - пише чоловік.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Олександр заспокоїв себе тим, що "негативний досвід – теж досвід". До публікації він додав фото книги з невідповідностями і помилками, які описав.

Сумна історія про те, як воно співпрацювати з Видавництво Фоліо 1. Готуєш розділ до науково-популярного видання з...

Geplaatst door Alexander Schultz op Maandag 9 maart 2020

Alexander Schultz, фото: Facebook
Alexander Schultz, фото: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, день народження Тараса Шевченка, невідомі факти з життя легендарного Кобзаря.

Як повідомляв Знай. ua, як полоненого німці використовували Якова Джугашвілі.

Також Знай. ua писав, що історики кинули гучні докази в обличчя Путіну.