Вчені стверджують, що згідно результатів останніх досліджень, стародавнє поселення Тель Абу-Хурейра було знищеним в результаті падіння космічного об'єкту, такого як комета або астероїд, близько 13 тисяч років тому.

Про це повідомляє видання New York Post.

До такого висновку дійшли вчені Університету Каліфорнії у Санта-Барбарі.

Науковці дослідили фрагменти скла, які були знайдені при розкопках. Згідно до їх дослідження, такі об'єкти могли бути створеними лише за температури більше 2200 градусів Цельсія, що було недосяжно для тодішнього рівня розвитку ремесел.Саме тому вчені припускають, що утворення скластало наслідком "атаки" з космосу.

Падіння астероїдів, фото pxhere
Падіння астероїдів, фото pxhere

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вчені зазначають, що гіпотеза з падінням комети є більш вірогідною ніж астероїду: характер геологічних утворень говорить скоріше про падіння низки решток космічного тіла, аніж єдиного великого об'єкту.

Тель Абу-Хурейра - одне з найдавніших відомих поселень людини. Протомісто було розташоване у долині річки Євфрат на території сучасної Сирії. Варто зазначити, що місце розкопок було затоплене при будівництві дамби.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у Сонце на величезній швидкості врізалася комета, закінчилося смертю: відео.

Як повідомляв портал "Знай.ua", над Землею пролетіла рідкісна смарагдова комета.

Також "Знай.ua" писав про холодне серце комети і масове знищення: причина появи Землі зламала мозок вченим.