В Єгипті, під час розкопок у районі Наг-Хаммаді на східному березі річки Ніл, археологи виявили мумію чотириметрового крокодила. Вчені встановили, що в цьому місці тисячоліття тому були гробниці знатних осіб або наближених до фараонів людей. Крім того, тут були виявлені кілька храмів, зведених на честь головних божеств Стародавнього Єгипту, передає FaceNews.ua.

Також в ході розкопок, крім чотириметрового крокодила, були знайдені ще кілька таких же муміфікованих крокодилів, але тільки поменше. Ще археологи відкопали кілька більш дрібних тварин та інструменти, які використовуються при бальзамуванні. Варто зазначити, що в Стародавньому Єгипті така тварина як крокодил, уособлювала давньоєгипетське божество Себека. Цей бог для єгиптян вважався покровителем води і розливу Нілу і зображувався на фресках і стінах гробниць з головою крокодила. Вони вірили, що Себека відлякував сили темряви і охороняв від них інших божеств, так і людей.

Крокодил, ілюстративне фото - Getty Images
Крокодил, ілюстративне фото - Getty Images

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, археологи знайшли закляття в 3000-річному саркофазі староєгипетського жерця.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що під християнським собором виявили стіну з людських кісток, жахливій знахідці понад 300 років.

Також портал "Знай.ua" писав, що у тропічних джунглях знайдений доісторичний хижак, якого світ ще не бачив.