У Болівії можна знайти місце, в якому зійшов бог і побудував собі столицю - Тіуанако, близ до озера Тітікака. Сьогодні столицю можна побачити в руїнах, проте не вона найбільше дурманить думки вчених і любителів легенд. Поруч із Тіуанакою можна знайти Пума Пунку або ж в перекладі з місцевої мови - “Ворота пуми”.

Пума Пунку - місцина з великою кількістю величезних кам'яних плит, об'єднаних металом. Без сумніву, це місце є наслідком діяльності рук. Місце легенди кажуть, що діяльності рук велетнів.

Західна цивілізація дізналась про місце від конкістадорів. Збергіся лист в Іспанію від єпископа Ла Пас Антоніо де Кастро-і-дель-Кастільо, в якому детально описано як саму місцевість і плити, так і легенди і міфи, які конкстадорам вдалось зібрати у ще невбитого місцевого населення.

Пума Пунку, фото Wikimedia Commons
Пума Пунку, фото Wikimedia Commons

Головний міф говорить про те, що бог Віракоча прийшов на Землю саме на цьому місці, і воно йому сподобалось. Тому він побудував Пума Пунку і Тіуанако як свою столицю. Звісно, з точки зору католицизму усі ці міфи були свідченням лише язичництва.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Ще тоді єпископ зробив правильне припущення: ці плити, як і сусіднє місто, - побудовані у допотопні часи. Сучасна археологія підтверджує стародавність цієї побудови, проте датує це місце 6 століттям нашої ери.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше стародавні величезні тварини через 4 століття повернулися в Україну, відео.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Пішли у забуття: стародавні цивілізації, зникнення яких складно пояснити.

Також "Знай.ua" писав, обід 170 тисяч років тому: чим харчувалися стародавні люди насправді.