Як відомо, на сьогодні відвідувачів кафе важко чим здивувати, особливо дизайном самого закладу, якими наразі "напаковані" усі куточки України. Відтак, у мережі вирішила нагадати, а якими раніше були ресторани, а точніше за часів Радянського союзу.

Зокрема, мова піде про кафе-літаки, які зустрічалися раніше, але "не дожили" до нашого часу. Так, у ще у сімдесятих роках "започаткувалася така традиція", що списані літаки переобладнувалися під кінотеатр або кафе-морозиво.

Літак-кафе, фото з вільних джерел
Літак-кафе, фото з вільних джерел

Спочатку борт літака демонтували і перевозився вантажним транспортом в відведене місце. Там він встановлювався, набував потрібний вид і перепланувати всередині під кінотеатр для дітей або інший заклад. Найчастіше це було кафе. У кабіні пілота розміщувався товар і прилавок, а в салоні встановлювали столики і стільці. Від літака всередині практично нічого не залишалося, крім ілюмінаторів. Але і їх намагалися прикрити фіранками, традиційними для інших кафе.

Літак-кафе, фото з вільних джерел
Літак-кафе, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто зауважити, що на той час такі незвичні кафе не обділені були - вони завжди були заповнені і залишалися улюбленими у людей будь-якого віку. Практично у всіх радянських кафе-літаках пропонувався ідентичний асортимент: морозиво у формі кульок в металевих вазочках на ніжках, яке зверху посипали тертим шоколадом, молочні коктейлі, кава, газовану воду, тістечка. Але найголовніше - це була атмосфера всередині закладу. Особливо діти представляли, що вони всередині справжнього літака і ось-ось злетять.

Літак-кафе, фото з вільних джерел
Літак-кафе, фото з вільних джерел

Щоправда, всі ці заклади спіткала не найкраща доля. В період приватизації їх викупили, але використовувати за призначенням не стали. Одні були розібрані і здані на металобрухт, а вцілілі об'єкти нерідко використовувалися асоціальними особистостями в якості тимчасового пристанища. Занедбану техніку могли підпалити, розтягнути по окремих частинах. А то, що залишилося, демонтували, і на цьому місці будували стаціонарний ресторан.

Літак-кафе, фото з вільних джерел
Літак-кафе, фото з вільних джерел

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ці правила поважали навіть солдати Гітлера - найманцям Путіна варто засвоїти "закони війни".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Інженери показали, чому Друга Світова була "війною моторів"

Також "Знай.ua" писав про подвиг маленьких героїв - десятеро дітей відбили наступ нацистів.