Археологи знайшли в Бангладеші залишки великого храмового комплексу, який було зведено на честь Будди більше тисячі років тому.

Цей комплекс дійсно вважається досить великим. Попередні оцінки вчених говорять про те, що в нього входили два буддійських храми, внутрішні дворики і вісімнадцять кімнат.

За словами фахівців, у цих келіях між серединою IX і XI століть проживали ченці. Потім там звели інші релігійні споруди.

"На зазначеній ділянці під час розкопок ми знайшли елементи орнаментованої цегли, теракотову черепицю і фрагменти глиняних горщиків. Елементи теракотових цеглин і меморіальних дощок прикрашалися гравюрами, де знаходилося зображення квітки лотоса, а також різні геометричні фігури", - поділився працівник відділу археології в Бангладеші Урмил Хаснат.

храм Будди, фото Pxhere
храм Будди, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Крім того, виявлено залишки ліпнини, яку прикрасили квітами та геометричними фігурками. Посуд також привернув увагу фахівців. Так, один з горщиків віднесли до виду посуду, який знаходився тільки в буддійських монастирях, побудованих у VII-XI століттях.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Шотландії дослідники знайшли гербову печатку XVI століття для таємних послань.

Як повідомляв портал Знай.uа, скарб часів Ренесансу знайшли під підлогою церкви.

Також портал Знай.uа писав, що доісторична рибка з "рученятами" вразила вчених.