На території Марокко у шахті знайшли скам'янілості, які виявилися рештками літаючих динозаврів, які проживали в цьому регіоні 100 мільйонів років тому.

Співробітники Університету Бейлор вивчили останки і зазначили, що птерозавры зустрічаються набагато рідше інших ящерів. Так, дані скам'янілості трьох нових для науки видів можуть пролити світло на еволюційну історію африканських літаючих ящерів.

"Мова йде про досить великих істот, розмах крил яких становив від трьох до трьох з половиною метрів. Кістки птерозаврів порожнисті всередині і дуже нагадують кістки сучасних птахів. Судячи з усього, ці динозаври могли долати сотні миль, вишукуючи підходящі для полювання акваторії (зубасті птерозавры полювали в основному на риб)", — розповідають автори дослідження.

Унікальні рештки знайшли на південно-сході Марокко мешканці однієї з місцевих сіл, які і дали наводку наукової експедиції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, круги з кісток мамонтів спантеличили людство, що приховує 25000-літній споруда.

Як повідомляв Знай. ua, Храм Будди тисячоліття ховався від цікавих очей, масштаби знахідки вражають.

Також Знай. ua писав, що доісторична рибка з "ручками" вразила вчених.