Унікальне 1000-річне кільце вікінгів знайшов наприкінці 2019 року на кукурудзяному полі археолог-любитель. Слід зауважити, що таку прикрасу носили тільки представники знаті.

Музей міста Лейдена в Нідерландах набув для колекції рідкісний срібний перстень вікінгів, знайдений археологом-любителем наприкінці 2019 року. Унікальний артефакт виявили за допомогою звичайного металошукача на кукурудзяному полі недалеко від містечка Хогвауда в провінції Північна Голландія.

Кільце вікінгів X століття, скріншот: YouTube
Кільце вікінгів X століття, скріншот: YouTubeouTube

Кільце вікінгів X століття, скріншот: YouTube
Кільце вікінгів X століття, скріншот: YouTube

Раритет датується X століттям, однак ні сума, за яку музей придбав раритет, ні хто його виявив не повідомляються. Кільце велике — його діаметр становить 25 мм, а вага 8 грамів. Фахівці вважають, що кільце використовували як підвіску. Подібні прикраси носила тільки знать.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Знайдену прикрасу виготовлено з двох скручених срібних ниток — однієї товщої і другої тоншої. При цьому кільце майстерно прикрашене маленькими кульками.

Колекція музею, скріншот: YouTube
Колекція музею, скріншот: YouTube

Колекція музею, скріншот: YouTube
Колекція музею, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рівно 108 років назад відправився у свій перший і останній рейс — топ маловідомих фактів про "Титанік".

Як повідомляв портал "Знай.ua", від коронавірусу помер актор Зоряних війн Ендрю Джек. Актор "Зоряних воєн" Ендрю Джек помер у віці 76 років

Також "Знай.ua" писав, коли Октоберфесту ще не було й у планах — знайдено сорт пива віком у 13 000 років. Археологи знайшли в Ізраїлі найдавніше пиво на планеті