Всесвітньо відомий французький письменник Оноре де Бальзак виявився азартною особою з гарною, але помилковою уявою. Колись він уклав парі зі своїм другом, яке закінчилося провалом письменника. Про це читайте в матеріалі.

Суперечка, pxhere

Історія цього парі, яке більше є літературною вигадкою, має всі передумови бути правдою. Бальзак славився, як знавець жінок, він любив вигадувати біографії випадковим незнайомкам на вулицях, чим розважав частенько друзів.

Прогулюючись одного разу парком, Бальзак побачив двох абсолютно різних жінок. Одна була блондинкою, з хорошою фігурою, "з істинно паризькою ходою" і манерами. Інша - худорлявою, незграбною брюнеткою, з дивним капелюхом на голові.

Бальзак вирішив посперечатися з товаришем, що блондинка - корінна француженка, не має дітей, та проживає красиве життя. А брюнетка - схожа на економку, яка помилково рано народила, і тепер дитина виховується у бабусі, а також ледь зводить кінці з кінцями. Посперечалися друзі на вечерю в дорогому ресторані.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Коли ж "знавець жіночих душ" підійшов познайомитися з незнайомками, він був вражений, дізнавшись, що блондинка - заміжня німка, мати двох дітей, а брюнетка - француженка з вельми фривольним нравом і актриса. Не пощастило Бальзаку з вечерею в той вечір.

Парі, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що британська письменниця Джоан Роулінг повідомила про зараження коронавірусом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Стівен Кінг описав коронавірус в романі 1978 року.

Також "Знай.ua" писав, що для читачів склали топ маловідомих фактів про "Титаніку".