В історії Другої Світової війни налічується величезна кількість боїв, багато з яких так і залишилися містечковими, про них мало хто чув. Битва за село Телези, що в Ленінградській області, мала всі шанси залишитися такою ж. Однак її зробив відомою один цікавий факт.

Війська Червоної Армії, які відстоювали село, знайшли оригінальний спосіб знищити живу силу Вермахту.
Під ранок почався наступ німецьких військ. І він мав шанси стати успішним, якщо б раптом 500 солдатів не впали замертво на рівному місці. При цьому німці не побачили жодної спалаху, не почули жодного звуку. Навколо взагалі нічого не відбувалося. Гітлерівці подумали, що РСЧА испробовало якесь невідоме суперзброю. Правда ж виявилася набагато більш простою, але від цього – не менш геніальною.

Друга світова війна, фото за вільною ліцензією
Друга світова війна, фото за вільною ліцензією


Бригада електриків запропонувала оригінальний план, як стримати німців. Для цього вони зробили електричну огорожу, яке розтягнулося на довжину 5 кілометрів. Вона включало кілька сотень шматків арматури, сполучених укопаний під землю дротом. За допомогою понижувального трансформатора, електрики пустили струм по лінії. Бійці Вермахту йшли по вогкій вранішньій землі, і як тільки вони дійшли до потрібного місця, їх тут же зустрів електричний розряд у 2000 вольт.

Як повідомляв портал "Знай.uа", тотальна нелюбов: як склалися долі дітей Сталіна.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також "Знай.uа" писав, Комуністична партія "воскресила" Сталіна: фото з "шабашу" злили в мережу.