Життя дворянки і княжни Ніно Гегечкорі мусило статись інакше. Проте народилась вона перед найкривавішими роками історії Грузії 20 століття, а тому замість свободи, чесності і поваги пережила смерть усієї родини, яка була класовим і ідеологічним ворогом партії більшовиків. Замість батьків, її виховав дядько, переконаний більшовик, відвідуючи якого в тюрмі, Ніно і зустріла Лаврентія Берії. Після цього були місяці зустрічань, одруження та переїзд до Москви. Це версія, яку розповідала сама жінка.

Письменник же Н. Зенькович, який багато років працював над біографічною книжкою “Маршали і генсеки”, вважає, що історія знайомства інакша: молода Ніно забігає до вагона потяга, щоб попросити Берію помилувати рідного брата. Той зачиняє двері купе і гвалтує дівчину кілька днів.

Лаврентій Берія, фото з вільних джерел
Лаврентій Берія, фото з вільних джерел

Незважаючи на кровожерливість другої історії, в неї легко повірити, адже схильність до гвалту жінок Берією та його жорстокість до людей як таких описана у великій кількості розвідок і праць. Лаврентій Берія асоціюється лише з насиллям.

Ніно ж, попри шлюб з аморальною людиною, продовжували бути шляхетною жінкою, яка не брала участь у заколотах чи плітках. Після розстрілу чоловіка вона переїхала жити до Києва, де померла у 1991 році.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Радянських жінок змушували йти на це: історія гаремів СРСР.

Як повідомляв портал Знай.ua, Таємниця смерті Сталіна: як помирав диктатор.

Також Знай.ua писав, що Жертви НКВС без шансу на життя: як українців натовпами зганяли до Сибіру.