Творцем НВЧ-печі є Персі Лебарон Спенсер, який працював у Raytheon інженером. У 1945 році він досліджував магнетрон для радарів і під час дослідів виявив, що їжа принесена з собою нагрілася (за однією версією це був бутерброд, за іншою шоколад).

Керівництво компанії розуміло, що Друга Світова закінчується і пора б переводити виробництво на мирні рейки, а тут Спенсер з магнетроном для приготування їжі.

НВЧ-піч Tappan, фото Pixabay
НВЧ-піч Tappan, фото Pixabay

Raytheon у 1946 році отримала патент № 620.919 на винайдений спосіб теплової обробки їжі мікрохвилями і вже через рік випустила першу НВЧ-піч Radarange.

Ціна, вага, енергоспоживання першої мікрохвильовки вражають – 3000$, 300 кг, 3000 Вт. Це явно не сприяло популяризації НВЧ-печі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Основними покупцями на той час були Міністерство оборони США (солдатські їдальні та кухні військових госпіталів), власники ресторанів, готелів і камбузи на кораблях.

25 жовтня 1955 року компанія Tappan випустила першу побутову піч вартістю 1250$. А перше конвеєрне виробництво запустила японська фірма Sharp 1962, вона ж згодом забезпечила печі поворотними столами.

НВЧ-піч Tappan, фото Pixabay
НВЧ-піч Tappan, фото Pixabay

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, які продукти не можна нагрівати, щоб вони не перетворилися на отруту.

Як повідомляв портал Знай.uа, мікрохвильові печі не виділяють достатньо енергії, тому вони не можуть бути причиною раку.

Також портал Знай.uа писав, що станеться з кулею в мікрохвильовці, відео.