Чимало людей чули про 25-кадр, а точніше методику, яка нібито приховано впливає на підсвідомість людини. Щоправда, не всі знають, як на світ з'явися так званий "прихований" кадр, та чому його ефективність є сфальсифікованою.

Так, про 25-кадр заговорили ще в кінці 1950-х років, коли автор методу Джеймс Вікері заявив, що знайшов спосіб впливати на підсвідомість людей прихованим чином. За його словами, зір людини здатне розрізняти не більше 24 кадрів в секунду, а відтак, 25-й кадр, відповідно до його теорії, впливатиме на підсвідомість, минаючи свідомість людини.

А вже через кілька років, а точніше у 1957 році, Вікері заявив, що експеримент, проведений в кінотеатрі в Нью-Джерсі, довів ефективність прихованої реклами. Під час показу фільму "Пікнік" в моменти зміни кадру за допомогою додаткового проектора демонструвалися кадри прихованої реклами.

25-й кадр

Глядачів тоді закликали їсти попкорн і пити кока-колу за допомогою 25-го кадру. В результаті продажу попкорну збільшилися на 50%, а кока-коли - на 17%.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Однак, варто зауважити, насправді 25-й кадр не є прихованим. Він відзначається оком, але не виділяється людиною. Через підсвідомість проходить вся інформація, яка надходить в мозок, а при її обробці працює свідомість, виокремлюючи найбільш важливу.

Окрім цього, в 1958 році вплив "прихованого" кадру на людину офіційно спростувала Американська психологічна асоціація. А пізніше і сам Вікері також зізнався, що дослідження було сфабриковано з метою розвитку його рекламної компанії.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зрадив один раз: психологи перевірили відоме прислів’я.

Як повідомляв портал Знай.ua, У суді Росії назвали прислів'я, що порочать честь поліції.

Також Знай.ua писав, що Засновника англійської Реформації спалили на багатті як єретика: його серце виявилося нетлінним.