Стародавній Єгипет – одна з наймудріших і цікавих цивілізацій свого часу. Їм належить величезна кількість відкриттів, які значно випередили свій час. Деякі речі, які були придумані до єгиптян, отримали широке поширення саме у цієї цивілізації. Наприклад, однією з головних похоронних традицій було бальзамування.
Бальзамування придумали задовго до стародавніх єгиптян, проте довгий час вона не отримувала визнання у світі. Однак в епоху фараонів цей спосіб підготовки тіл до поховання отримав свій розквіт, і вийшов на новий рівень. Як писав Геродот, у єгипетських майстрів бальзамування були дерев'яні манекени, на яких вони показували свою майстерність і послуги для клієнтів.

Древній Єгипет, ілюстративне фото, Getty Images
Древній Єгипет, ілюстративне фото, Getty Images


Однак у традиціях бальзамування були і відверто дивні речі. Наприклад, той же Геродот вказував, що молодих і красивих жінок ховали не відразу. Перед бальзамуванням їх залишали вдома на кілька днів, поки не почалося розкладання. Очевидно, майстрам бальзамування було складно встояти перед спокусами. Так в Єгипті поширювалася некрофілія.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, археологи перетворили легендарного Сфінкса в "вебкам-модель" і розгадали таємницю тисячоліть.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще