Глибини водойм зберігають в собі безліч людських таємниць. Але зазвичай ми уявляємо, як у морях лежать затонулі кораблі з піратськими скарбами, а зовсім не паровий локомотив з 1885 року. Але саме останній "виловили" в одній з річок регіону Саутленд у Новій Зеландії

Про це повідомляє місцеве видання RNZ.

Поїзд пролежав у річці більше 90 років. За попередньою інформацією, його списали після Першої світової війни і просто залишили як непотріб. Одна майже століття потому об'єкт знову набув цінності в очах сучасників.

Потяг у Новій Зеландії, фото YouTube
Потяг у Новій Зеландії, фото YouTube

Річ у тому, що знайдений локомотив NZR V class від Lumsden Heritage Trust вважається одним з останніх вироблених екземплярів цієї моделі. Окрім того, це один з лише небагатьох екземплярів цієї моделі, які взагалі збереглися у світі.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Для того щоб витягнути величезну машину на поверхню, спеціалістам довелося добряче повозитися зі спецтехнікою - на паротяг налипло близько десяти тонн мулу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше палеонтологи виявили небачену світу істоту, вік якої 185 мільйонів років.

Як повідомляв портал Знай.ua, Археологи розкопали в гробниці унікальну зброю древніх римлян - лежала там тисячоліттями.

Також Знай.ua писав, Потаємні ходи Мосула: археологи підняли з підземелля унікальні знахідки.