Традиційно годинник носять на лівій руці, особливо це закріплено у чоловічій моді. Проте це узвичаїлося лише на початку ХХ сторіччя, а саме під час Першої світової війни. Кишенькові годинники й справді проблемні в умовах бою - до них непросто дістатися, потрібна вільна рука. Однак час знати все ж треба - адже операції часто вимагають відповідної координації. Так у вжиток й увійшли наручні годинники.

Переведення годинника на літній час, pexels.com
Переведення годинника на літній час, pexels.com
Наручний годинник

Чому годинник носять на лівій руці?

На не це існує певного пояснення, але треба зазначити важливі факти. По-перше, основну руку не завантажують зайвими аксесуарами, які можуть заважати при роботі. По-друге, заводити механічний годинник правшам також зручніше правою рукою (саме тому класичне розташування заводної головки - на правій стороні корпусу).

Однак мінлива мода все ще може змінитися, деякі чинники можуть законсервувати ситуацію такою як вона є. Хоча електронні годинники не треба заводити, смарт-годинники все ще краще кріпити на неосновній руці - так зручніше користуватися невеликим сенсорним екраном.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ксена та Чудо-жінка відпочивають, неймовірні факти з життя "амазонок".

Як повідомляв Знай. ua, страхітливі подробиці ритуальних обрядів стародавнього Єгипту.

Також Знай. ua писав, знайдено найдавніший "сміттєпереробний завод" римлян.