У мережі нагадали про моторошні події 1939 року в Великобританії, коли після початку Другої світової війни під впливом пропаганди люди влаштували масове вбивство домашніх вихованців – загинуло понад 750 тисяч псів та котів.

А все розпочалося ще у 1939 році. Саме тоді напередодні майбутньої війни, британський уряд сформувало Національний комітет по заходам захисту тварин від повітряних нальотів, який мав вирішити, що робити з домашніми вихованцями в разі початку війни. В результаті було спрогнозовано, що через війну на морі Британія зіткнеться з серйозним дефіцитом продовольства.

У зв'язку з цим Національним комітетом по заходам захисту тварин від повітряних нальотів була опублікована брошура під назвою "Поради власникам тварин", де пропонувалося відвозити домашніх вихованців з міст в сільську місцевість або умертвити. Зокрема була цитата: "У разі війни - евакуюйте дітей, завісьте вікна, убийте кота".

Пес під час війни

Коли 1 вересня 1939 року розпочалася війна, багато власників домашніх тварин кинулися в клініки для, щоб приспати своїх вихованців. Лише протягом тижня тільки в Лондоні було вбито по волі господарів понад 400 тисяч собак і кішок - тобто приблизно 26 відсотків загального їх числа, а загальна кількість вбитих тварин становить більше 750 тисяч.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Вже пізніше багато власників домашніх тварин, після подолання страху перед бомбардуваннями і нестачею їжі, жалкували про вбивство своїх вихованців і звинувачували уряд в тому, що вони спровокували істерію. Щоправда, британським урядом не вводилося ніяких обов'язкових приписів для обов'язкового знищення тварин, а лише рекомендували. А відтак, рішення про те, щоб убити свого вихованця або залишити в живих, приймалося його господарем.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, натовпи людей аплодували Адольфу Гітлеру, коли він проповідував божевільні ідеї нацизму і фашизму.

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час війни Гітлер об'їздив майже всю Україну.