Принцеса Діана завжди хотіла вести життя приватної особи, їй не подобалася постійна присутність охорони і камери спостереження.

За словами Ді, від стеження їй не вдавалося втекти навіть вдома. Вона конфліктувала з королівською родиною, вважаючи, що вони за нею стежать, використовуючи різні хитрі прийоми.

У книзі "Діана: її правдива історія" 1992 року Ендрю Мортон вказується, що принцеса, коли вже усвідомила, що її шлюбу настав кінець, згадувала про "шпигунські камери".

"Вона чудово пам'ятає, як вирвалася з Кенсінгтонського палацу, який викликав у неї клаустрофобію з його шпигунськими камерами, настороженою прислугою і тюремними стінами на своє улюблене узбережжя в графстві Дорсет", - писав автор.

Крім того, в 1998 році Агентство національної безпеки зізналося, що стежило за принцесою Уельською.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

принцеса Діана, фото GettyImages
принцеса Діана, фото GettyImages

"Глави американської шпигунської розвідки вчора ввечері визнали, що протягом багатьох років шпигували за принцесою Діаною і дізналися деякі з її найпотаємніших любовних секретів. Daily Record стверджують, що Агентство національної безпеки продовжувало перехоплювати інформацію до її загибелі в автокатастрофі в Парижі разом з Доді аль-Файєдом", - писала тоді газета The Mirror.

У 1993 році на благодійному обіді Національної асоціації травматологів Ді розповіла журналістам про плани з трансформації свого стилю життя: "Протягом наступних кількох місяців я буду шукати більш відповідний спосіб поєднання значущої суспільної ролі з, сподіваюся, більш приватним життям".

Після розлучення з Чарльзом вона залишилася в оточенні дуже вузького кола прислуги, якій довіряла: кухар, прибиральник і дворецький Пол Баррелл.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, принц Чарльз зробив немислиме, покликавши Діану заміж.

Як повідомляв портал Знай.uа, принц Гаррі та Меган Маркл розкриють королівські таємниці – за що прислуга не любила "другу Ді".

Також портал Знай.uа писав, як Єлизавета II, Діана та Міддлтон перемогли час.