Археологи знайшли під час розкоок в Китаї неймовірний артефакт. Понад 50 тисяч стародавніх артефактів виявлено на березі річки Міньцзян в провінції Сичуань на південному заході Китаю. Тут, на вильоті імперії Хв, відбулася одна з найбільших битв Селянської війни, що завершилася падінням Пекіна і самогубством імператора.

Джерело: The Archaeology News Network.

Серед них гігантський квадратний друк з черепаховою ручкою, що належить до династії Мін, павши у ході селянського повстання 1628 — 1647 рр ..

Артефакт, фото: Liu Kun/Xinhua
Артефакт, фото: Liu Kun/Xinhua

Серед знахідок археологів — монети, ґудзики, застібки, посуд і прикраси.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Артефакт, фото: Liu Kun/Xinhua
Артефакт, фото: Liu Kun/Xinhua

Найбільший інтерес представляє масивний друк 3х10 сантиметрів, на 95% виготовлена з чистого золота. Судячи з ієрогліфам на звороті, вона відноситься до правління династії Мін в Сичуані. Про господаря друку свідчить напис Ши Цзи — у приблизному перекладі: «перший серед принців». Печатка була сильно пошкоджена, ймовірно, ще до того, як впала в річку в ході битви.

Вчення відзначають ще один рідкісний артефакт — золоту монету з ім'ям лідера селянського повстання — Чжана Сяньчжуна, відомого своєю кровожерністю, і нібито навіть схильного до людоїдства. Деякі срібні злитки марковані місцевим урядом — це теж одне з правил, введених Чжаном.

Артефакт, фото: Liu Kun/Xinhua
Артефакт, фото: Liu Kun/Xinhua

Розкопки на місці битви поблизу містечка Цзянкоу йдуть з 2017 року. Останній сезон був особливо вдалим — знайдені в ході робіт артефакти можуть багато розповісти про механізм управління, фіскальної системи і армії імперії перед самим її крахом.

В кінці цього року влада планує почати будівництво нового музею для розміщення величезної колекції знайдених реліквій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Антарктида була тропічним материком? Знахідка віком 40 мільйонів років перекреслила всі уявлення про Землю.

Як повідомляв Знай.uа непримітні речі можуть зробити вас богатієм – топ щасливчиків, які озолотилися на дрібницях.

Знай.uа писав, висячі наскальні труни роками ламали мозок вченим - що приховувала моторошна традиція.