Медаль "За безкорисливість" - саме так називається унікальна державна нагорода Російської імперії, яку зумів отримати лише один чоловік.

Так, вперше про цю нагороду згадують в довідниках Санкт-Петербурзького монетного двору 30-х років XIX століття, але, з усім тим, тривалий час і зовсім не був відомий порядок нагородження та призначення даної медалі – в роботах фалеристів лише висловлювалися припущення.

Щоправда, через 150 років, обставини нагородження все ж стали відомі. Зокрема, цією медаллю був нагороджений лише один чоловік: унтер-офіцер Ховрин, вчитель Нижегородського військово-сирітського відділення корпусу військових поселень.

Як говорить історія, нагороджений в 1823 році самостійно, без участі поліції, зловив злодія і повернув власнику, майору Колтовському викрадене – 18, 400 рублів. В результаті для чоловіка в єдиному екземплярі й була викарбувана медаль на Санкт-Петербурзькому монетному дворі.

Варто зауважити, що зазвичай за подібні заслуги нагороджували медалями "За старанність" або "За корисне".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, найдавніший у світі храм виявився справжнім шедевром кам'яного століття.

Як повідомляв Знай. ua, археологи підібралися до стародавнього корабля на кладовищі вікінгів.

Також Знай. ua писав, що розкрита таємниця містичного храму зниклої цивілізації.