У США в 1936 році в Нью-Йорку запустили потяг, який призначався для пасажирських перевезень. Дизайн поїзда розробив промисловий дизайнер Генрі Дрейфус і в 1938 році він за цю роботу отримав престижну премію.

У середині 30-х років перед перевізником виникла завдання збільшити пасажиропотік на Середньому Заході. Для її реалізації потрібні інноваційні рішення, особлива увага приділялася швидкості транспорту.

Рекламним слоганом поїзда було: "Поїзд завтрашнього дня".

Поїзд привертав увагу своєю незвичайною для того часу формою, адже його локомотив був двозначним.

Поїзд у 1936 році, фото з вільних джерел
Поїзд у 1936 році, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Це був перший проект генрі Дрейфуса у сфері залізниць. До цього він був відомим дизайнером споживчих товарів: телефони, пилососи, авторучки.

Головною задумкою дизайнера було приховати всі зовнішні труби, прибрати свистки і інші виступаючі деталі. При цьому він підходив до задачі зі змістом і науковим підходом, ніж просто заради краси.

Поїзд у 1936 році, фото з вільних джерел
Поїзд у 1936 році, фото з вільних джерел

При цьому підхід не був на шкоду стилю: центри коліс пофарбовані в алюмінієвий металік з чорною смугою, яка відділяє алюмінієві диски від обода і "шини". Дизайнер також передбачив три 50-ватні і дві 15-ватні лампи з обох сторін для освітлення коліс. Вночі ефект від ламп виходив приголомшливим.

Також для загального дизайну була важлива цілісність від локомотива і до останнього вагона. Останній оригінальний "Меркурій" з Клівленда в липні 1959 року здійснив свій останній рейс.

Поїзд у 1936 році, фото з вільних джерел
Поїзд у 1936 році, фото з вільних джерел

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, замок приховує пряму дорогу в пекло? Легенда про зловісний місці на планеті.

Як повідомляв Знай. ua, старовинна українська вежа приховувала таємні ходи, справжній підземний місто.

Також Знай. ua писав, що археологи виявили тисячолітній глечик з таємничою рідиною, ведеться тестування.