Якщо ви терпіти не можете свою роботу, чи вважаєте, що вона вас дістала настільки, що час скакати з мосту в крижану воду і плисти куди подалі, вам корисно буде дізнатися про незвичайну і дивну професію давнини. Адже все все у світі пізнається в порівнянні.

Тож знайомтесь - архімім. Це старший клоун театру в стародавньому Римі, якого запрошували на похорон знатних людей.

Робота архіміма полягала в тому, що він у похоронній процесії йшов відразу за труною та імітував жести і поведінку покійного.

маска архіміма
маска архіміма

Похоронний клоун повинен був одягати речі померлої людини, а також маску, що копіювала обличчя мерця, і при цьому ще й танцювати.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Римляни вважали, що це заспокоїть душу померлого і принесе радість його родичам.

На похоронах архіміми були танцювали і кривлялись просто поруч з трупом. Проте, їхні послуги добре оплачували, а згодом похоронні клоуни часто ставали керівниками труп пантоміми.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, археологи розкопали загадкове ритуальне "кладовище"

Як повідомляв портал Знай.ua, світ побачив золоте вбрання монгольської принцеси XIII століття

Також Знай.ua писав, як Франція намагалась змінити вимір часу