Греки і римляни – два великих народи стародавнього світу. Вони зробили величезну кількість відкриттів, які закладені в основу сучасних наук – фізики, геометрії, математики. При цьому багато істориків сходяться на думці, що насправді більшість відкриттів належить саме древнім грекам, а римляни… Просто запозичили у них. Однак у них вистачало розуму удосконалити і модернізувати ідеї стародавніх греків.

актори в Стародавньому Римі, фреска
актори в Стародавньому Римі, фреска

На цьому тлі з'явилася прислів'я, яка відома ще з давніх часів. Вона звучить наступним чином: “Graeci coitum reminiscebantur. Romani feminas connumeraverunt”. Переклад цієї фрази може вас здивувати: “Греки придумали секс. Римляни додали туди жінок”.

Стародавня Греція, фото - Otzyv
Стародавня Греція, фото - Otzyv

Невідомо, хто є автором цієї фрази, проте вона справді вважається одним з найдавніших висловів, що описують взаємини між греками і римлянами. Навіть якщо римляни і були плагіаторами, то у них точно непогано виходило удосконалювати відкриття греків. У всякому разі, додати в секс жінок було явно не найгіршою ідеєю.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, археологи знайшли закляття в 3000-річному саркофазі староєгипетського жерця.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що під християнським собором виявили стіну з людських кісток, жахливу знахідку понад 300 років.

Також портал "Знай.uа" писав, що у тропічних джунглях знайдений доісторичний хижак, якого світ ще не бачив.