В Одеській області археологам вдалося виявити цілий скляну посудину з прозорою рідиною. Повідомляється, що посудину жив у часи Османської імперії та його виявили при розкопках фортеці в Білгород-Дністровському.

Про це повідомив історик Андрій Красножон на своїй сторінці в Facebook.

"Цілий предмет, знайдений на розкопках - завжди приємно. А якщо він ще й скляний - приємно втричі. Пляшка витягнута без пошкоджень (студенти молодці). Османська імперія, 18 століття", - написав Красножон.

Передбачається, що знахідка датується не пізніше, ніж 1798 роком. Також є ймовірність того, що посудину завезли на територію фортеці з іншої країни.

Розкопки, фото: історик Андрій Красножон
Розкопки, фото: історик Андрій Красножон

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще


Раніше в Новому Орлеані археолог-любитель Шейн Мірс знайшов предмет, який, ймовірно, використовувався в ритуалах вуду кілька століть тому. В пляшці чоловік побачив людські волосся, зуби і жука - і все це було залито невідомою рідиною. Тепер користувачі мережі благають не відкривати пляшку, відзначаючи, що 2020 рік не підходить для таких експериментів.

Щільно запечатану пляшку Мірс знайшов під час розкопок на мисі Алжиру в США. Всередині видно жука-рогача, людські волосся і зуби. Все це залито мутною рідиною.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зуби стародавніх вікінгів виявилися вмістилищем для "вірусу-вбивці".

Як повідомляв Знай. ua, на улюбленому курорті українців відшукали місце, куди не потрапити туристам.

Також Знай. ua писав, що археолог розкопав магічний артефакт вуду - усі просять не відкривати "відьомську" пляшку.