Надзвичайно цікаві історичні артефакти часів правління фараона Рамзеса II виявили археологи недалеко від Каїра у Єгипті. Вони знаходилися на приватній землі у 8 км на південний схід від села Міт Рахіна на південь від Каїра.

Зокрема, було знайдено кілька блоків та пам'яток з рожевого і чорного граніту і вапняку. Серед артефактів є статуя Рамзеса II і фігурки богів Стародавнього Єгипту. Крім того, на блоках вигравіювано ієрогліфи і зображено богів. Інформацію про нову знахідку поширила пресслужба Вищої ради з питань пам'яток старовини Єгипту, пише HeritageDaily.

Єгипет, скріншот: naukawpolsce
Єгипет, скріншот: naukawpolsce

Фараон Рамзес відомий своїми здобутками нових територій, а також успішним розвитком будівництва та іригації. Генеральний секретар Вищої ради у справах пам'яток старовини Мустафа аль-Вазирі зазначив, що серед знахідок була статуя Рамзеса II, кілька статуеток богів Стародавнього Єгипту.

"Археологічна місія виявила кілька блоків і пам'ятників з рожевого і чорного граніту і вапняку періоду фараона Рамзеса II, А також блоки з вапняку більш пізнього періоду", - сказав він.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Знахідка у Єгипті, фото: Ministry of Tourism and Antiquities
Знахідка у Єгипті, фото: Ministry of Tourism and Antiquities

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, сюди ще не ступала нога людини — магічна гора Кайлас у Тибеті творить дива. Гору Кайлас, що знаходиться у Тибеті, вважають священною. Такі уявлення про цю вершину є у багатьох релігій світу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", давнє "місто драконів" постало з-під землі у Монголії — виявилося столицею величної імперії. На дивовижну та масштабну знахідку натрапили дослідники під час розкопок в Центральній Монголії

Також Знай.uа" писав, несподівана знахідка змусила переглянути історію людства — все було зовсім не так, як вважалося досі