Всесвітньо відомому напису HOLLYWOOD, який ми з дитинства бачимо в новинах, фільмах, іграх і мріях, майже 100 років. Знак був створений в 1923 році, але його майже вікова історія відома далеко не всім.

10 цікавих фактів про всесвітньо відомий символ Голівуду:

1. Спочатку напис був довший: HOLLYWOODLAND. Знак був всього лише рекламою новий житлових кварталів Лос-Анджелеса, але бурхливий розвиток кіноіндустрії в Голівуді внесло свої правки в історію.

2. Знак настільки сильно асоціювався з Голівудом, що у вересні 1932 року не оцінена Голлівудом актриса Пег Ентуісл вчинила самогубство, кинувшись з букви "Н".


3. Слово LAND було прибрано в 1949 році згідно з контрактом.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще


4. До 1978 року стан написи настільки погіршився, що музикант Еліс Купер провів громадську кампанію по його відновленню. Воно обійшлося в 250 тисяч доларів.

5. У кожної літери був свій покровитель, який вніс необхідну суму на її відновлення. Сам Еліс Купер відновив букву "О".
6. Нові букви стали трохи менше колишніх. Знак відкрили восени 1978 року на 75-річчі Голлівуду.
7. У 2005 році знак знову був оновлений і повністю перефарбований.
8. Оригінальний знак був проданий на аукціоні eBay за 450 тис. доларів.
9. Двічі (у 1976 та 2017 років) знак змінювали на "HOLLYWEED" (weed - травичка), а також на інші написи на підтримку багатьох масових акцій.

10. Знак облюбували режисери фільмів-катастроф: часто можна побачити сцени його падіння. Так само відсилання до знаку присутні в багатьох комп'ютерних іграх і серіалі "Сімпсони".

Нагадаємо, символи нашої байдужості: 8 архітектурних перлин України, які перетворюються на спогади.

Як повідомляв портал "Знай.ua", корабель із золотом і перлами знайшли в пустелі: як таке могло статися.

Також "Знай.ua" писав, що археологи відкопали свиню з Angry Birds віком понад 3000 років.