Існує думка, що Хюррем була першою коханою жінкою Сулеймана. Однак це не так. Більш того, навіть красуня-черкеска Махідевран не була матір'ю першого сина падишаха.

Ким насправді були фаворитки султана Сулеймана Пишного?

Фюлане

Фюлане-хатун була першою "обраною" наложницею султана Сулеймана. У 1512 році вона народила сина Шехзаде Махмуда, в 9-річному віці хлопчик помер, внаслідок чого Фюлане Хатун втратила свій титул матері старшого спадкоємця. Після смерті Махмуда була відправлена ​​в Старий Палац.

Через те, що Фюлане не зіграла вагому роль в історії, дізнатися, як вона виглядала, неможливо. Подейкують, дівчина була арабського походження і мала відповідну зовнішність. У серіалі її показано не було.

Гюльфем



Друга наложниця Сулеймана, яка аж до своєї смерті була йому вірним другом. В гарем Гюльфем потрапила в 14-річному віці, через два роки народила султану сина Мурада, який у восьмирічному віці помер від віспи.

У 1562 році страчена за наказом Сулеймана. Причиною став обман.

Для того щоб отримати гроші на подальше будівництво мечеті, яке вона почала на свої кошти, Гюльфем зважилася продати свій "вихід" до султана.

Дівчат, які бажали потрапити на побачення до повелителя позачергово, в гаремі було більш ніж достатньо. Одна з них, наложниця Кіната, запропонувала Гюльфем гроші в обмін на можливість зустрітися з султаном віч-на-віч. Коли Сулейман знову запросив улюблену наложницю до себе в покої, вона позначилася хворий і послала замість себе іншу невільницю.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Цей трюк вони виконували ще кілька разів, поки Сулейман не розлютився і не зажадав пояснень. Ймовірно, злякавшись, жінка видала Гюльфем Хатун. Султан оскаженів. Він не став слухати ніяких пояснень і наказав німим козакам відшмагати лагідну Гюльфем.

На жаль, тендітна натура не витримала тортури, і вона померла прямо на стовпі під час прочуханки.

У серіалі роль Гюльфем зіграла актриса Селен Озтюрк.

Махідевран

За словами сучасників, Махідевран була однією з найкрасивіших жінок Османської імперії. У 1515 народила султану сина Мустафу, який пізніше став головним претендентом на престол.

Після смерті єдиного сина, Махідевран була вислана в Бурсу, де доживала свої останні дні.

Роль Махідевран в турецькому серіалі зіграла актриса Нур Феттахоглу. А ось кілька реальних портретів колишньої фаворитки султана:


Роксолана

Хюррем-султан (Роксолана) увійшла в історію як улюблена жінка і єдина законна дружина Сулеймана I. За традицією, вона могла народити падишаху лише одного сина, але у Роксолани їх було четверо.

Майбутню султаншу звали Анастасією, вона була родом з Галичини. Потрапивши в гарем, султан наділив її ім'ям Хюррем, що означало "сміх, радість".

Ось як зображували Хюррем-султан художники того часу: