На фото Алан Мілн (1882 - 1956 рр.) - англійський письменник, автор повістей про ведмедика Вінні-Пуха. На колінах письменника сидить його син Крістофер Робін і справжній Вінні Пух.

Мілн за освітою математик, пристрасно захоплювався літературою і журналістикою. Повернувшись після Першої світової додому, він став досить таки відомим драматургом і фейлетоністом. Все віщувало йому славу і популярність. Його п'єси отримували схвалення критиків і постійно перевидавались. Незадовго очікувалися театральні постановки.
Але тут "злий" жарт з ним зіграв єдиний син Крістофер Робін, який попросив тата придумати казку з його участю. Мілн, не довго думаючи, створив всім відомого нам плюшевого героя з тирсою в голові, нерозлучним другом якого став хлопчик Крістофер Робін.

Ці повісті справили враження бомби, що розірвалася. Скоро вся Англія говорила про казкової історії автором якої став драматург. Діти марили Вінні-Пухом та його друзями. Видавництва навперебій пропонували Алану контракти і благали про продовження історії.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Сам драматург ставився до свого героя вельми прохолодно, сприймаючи популярність як тимчасову і плануючи в майбутньому зосередиться на серйозних п'єсах. Але цього так і не сталося. Що б він не писав, куди б не пішов і де б не виступав, за ним невідступно слідував Вінні Пух. Відтепер його драматургію сприймали як хобі, а хобі (адже повісті написані для сина ним і були) як творчість.

Мілн під кінець життя ненавидів Вінні Пуха, але визнавав, що персонаж йому вдався, адже тираж книг вже тоді перевалив за 7 млн. примірників.