Руслан Щербань - син убитого в листопаді 1996 року Євгена Щербаня – стурбований можливими спекуляціями навколо пам'яті про батька, через анонсований проект «Громадського».

Про це йдеться у відкритому листі Руслана Щербаня, оприлюдненому у виданні «Гордон».

«Кілька днів тому я, як і багато українців (але, напевно, з набагато більшим подивом), подивився трейлер вашого фільму "спадкоємець" - про життя і смерть мого батька Євгена Щербаня. Вірніше, про "домисли" про життя і смерть найближчої мені людини, викладених моїм братом. Головним і єдиним "джерелом" у вашому фільмі, який ви, з незрозумілих мені причин, називаєте "розслідуванням", - пише Руслан Щербань у своєму зверненні.

Побоювання у сина Щербаня викликає те, що фільм заснований виключно на оповіданні його брата, який зіткнувся з проблемами залежності і тепер можливо таким чином намагається поліпшити своє матеріальне становище.

«В якості фактів у своєму фільмі ви збираєтеся представити слова людини, яка після смерті нашого батька була на моєму утриманні, і в той момент, коли цього змісту позбувся, став «торгувати» сімейним архівом, придумуючи історію, щоб продати «пам'ять про батька» подорожче», - звертається Щербань до редакції «Громадського».

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Він також підкреслив, що головним джерелом інформації для фільму стала людина, яка ніколи не мала ні найменшого відношення до бізнесу Євгена Щербаня.

"Ви говорите про» бізнес «з людиною, яка завжди цікавилася тільки» красивим життям», завжди йшов на поводу у своїх слабкостей, і який жодного дня не мав хоч якогось відношення до бізнесу батька", - йдеться у зверненні.

Син убитого Щербаня допускає, що Редакція «Громадського» була введена в оману і може прийняти домисли страждає від залежності людини за неспростовні «факти».

"Закликаю вас не шукати сенсацій там, де їх немає. Не видавати "домисли" залежної і слабкої людини за факти. Не спекулювати на нашій трагедії", - підсумував Руслан Щербань.