Популярна українська телеведуча, зірковий тренер шоу "Зважені та щасливі", подружка активістки за права жінок Маші Єфросініної, а також колишня дружина боксера В'ячеслава Узєлкова Марина Боржемська продовжує дивувати своїх шанувальників у мережі Instagram, де має понад 580 тисяч передплатників.

Цього разу зірковий тренер розповіла, як не набрати зайвої ваги взимку і які для цього необхідно розвинути корисні звички.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Марини Боржемської у мережі Instagram.

Публікація Марини Боржемської, скріншот: Instagram
Публікація Марини Боржемської, скріншот: Instagram

"Не секрет, що взимку з менш рухливим способом життя набрати зайві кілограми набагато легше, ніж у теплий час. До того ж ми схильні товстіти на тлі стресу, частіше "заїдаючи" негативні емоції. Однак прості правила та самодисципліна допоможуть завжди залишатися у формі. Розберемося, на що варто звернути увагу.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Для початку потрібно поставити собі запитання: чому я набираю вагу? І подивитися свій раціон харчування. Знаходити час для основних прийомів їжі потрібно завжди. Адже, пропускаючи сніданок, ви позбавляєте себе енергії, яка така необхідна протягом дня. Не менш важливим є поживний обід, до складу якого слід включити білки, жири та вуглеводи. Варіть супи та каші, готуйте м'ясо, рибу, вживайте овочі, цільно зернові та бобові. Не забувайте про вечерю хоча б за 2-3 години до сну. Також слід включити до раціону корисні перекушування. Замініть печиво та цукерки горіхами, насінням та фруктами. Тоді організм отримає не лише бажані калорії, а й білок, жири, клітковину та складні вуглеводи.

Пийте денну норму води (1,5-2 л). Якщо зменшується кількість споживаної рідини, відповідно уповільнюється обмін речовин. В результаті – погіршення самопочуття та поява зайвої ваги.

Фізична активність має зменшуватися взимку. Починайте день з руху, беріть рідних, коханих чи друзів та виходьте разом на зимову прогулянку. Не забувайте про тренування хоча б тричі на тиждень. Якщо зимові види спорту не для вас, займайтеся у залі чи вдома.

Публікація Марини Боржемської, скріншот: Instagram
Публікація Марини Боржемської, скріншот: Instagram

Тепліше одягайтеся. Так-так, навіть від того, у теплі наше тіло залежить питання здоров'я та ваги. Адже тепло – це енергія. Якщо ми мерзнемо, організм посилає запит на більшу кількість калорій і ми частіше відчуваємо голод. Висипайтеся. При нестачі сну порушується баланс речовин, що відповідають за почуття голоду та ситості, а зрештою – страждає на метаболізм.", - поділилася Марина Боржемська.

Нагадаємо, немає світла – йди на сходи: список вправ для сідничної зони від Марини Боржемської, потрібен лише під'їзд.

Раніше повідомлялося, Марина Боржемська підказала, як не наїсти боки перед Новим роком: три салати від тренера "Зважені та щасливі".

Також, колишня Узєлкова Марина Боржемська назвала кілька лайфхаків, як не забувати про спорт взимку.